Things and situations you didn’t know about VV

Ο Ville Valo, ο αινιγματικός frontman του ροκ συγκροτήματος HIM, αποτελεί εδώ και χρόνια μια φιγούρα γοητείας για τους θαυμαστές του.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) ο Φιλανδός καλλιτέχνης θα σημάνει την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του, με αφορμή το πρώτο σόλο album του “Neon Noir”.

Παρά την εξέχουσα θέση του στη ροκ σκηνή, εξακολουθούν να υπάρχουν πτυχές της ζωής και της περσόνας του που παραμένουν τυλιγμένες στο μυστήριο.

– Οι γονείς του ήταν ιδιοκτήτες sex shop στο Ελσίνκι. Μάλιστα σε περιόδους που το μαγαζί είχε πολύ δουλειά, εκείνος βοηθούσε στο ταμείο, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, έγραφε και στίχους για τους ΗΙΜ.

– Όλα τα χόμπι του, έχουν να κάνουν με τη μουσική με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Του αρέσει η γραφιστική και το σχέδιο και όλα εκείνα που τον βοηθούν να σχεδιάζει τα εξώφυλλα του. Ταυτόχρονα, εκτός από τους στίχους, τις ηχογραφήσεις και τις παραγωγές, έχει και εργαλεία για να διορθώνει πράγματα στο studio, ενώ πρόσφατα αγόρασε ακόμα και μηχανή συγκόλλησης.

– Μέχρι να τα χάσει, κούρευε τα μαλλιά του πάντα κατά την διάρκεια της ηχογράφησης ενός δίσκου. Ο λόγος; «Μάλλον επειδή όταν περνάς μια μεγάλη πνευματική ή σωματική αλλαγή, θες να κόψεις τα μαλλιά ως ένδειξη πως αφήνεις κάτι πίσω» και ως γνήσιος emo, δεν θα μπορούσε παρά να παραδεχθεί πως άφηνε μακριά τα μαλλιά για να κρύβεται πίσω τους, επειδή ως παιδί ήταν πολύ ντροπαλός.

– Έχει αλλεργία στην χλωρίνη, τα λουλούδια και στα περισσότερα ζώα, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα άσθματος. Στα 17 του έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, όταν είχε ξεχάσει την ιατρική συσκευή εισπνοής, μένοντας στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες. Τότε ήταν που ανακάλυψε την αλλεργία του στο τρίχωμα σκύλων, όταν οι γονείς του υιοθέτησαν ένα κουτάβι. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό έγινε η αφορμή να του αγοράσουν διαμέρισμα στο οποίο θα ζούσε μόνος του αμέσως μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο.

– Η εποχή του COVID αποτέλεσε για εκείνον μία εφιαλτική πραγματικότητα. Πολύ πριν την πανδημία, ο Ville Valo έκανε εξετάσεις αίματος σχεδόν κάθε εξάμηνο, εξαιτίας του φόβου να κολλήσει κάποια θανατηφόρα αρρώστια από την επαφή με τα μικρόφωνα

– Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως ο Φινλανδός ροκσταρ δεν έχει δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι Φινλανδοί έτσι και ο πατέρας του, είναι σχεδόν εμμονικοί με την οδήγηση. Για τον λόγο αυτό πιστεύει πως ο πατέρας του είναι περισσότερο απογοητευμένος από τον Ville λόγω της αδυναμίας οδήγησης, παρά για το γεγονός πως δεν τελείωσε το σχολείο.

– Είναι αυστηρά χορτοφάγος και θεωρεί πως η κατανάλωση κρέατος είναι φόνος. Είναι εξαιρετικά λιτοδίαιτος σε σημείο που σε μια επίσκεψη των συντακτών του περιοδικού Metal Hammer στο σπίτι του, στο ψυγείο του είχε μια Diet Coke και μια κιθάρα μπάσο!

– Παρόλο που ο Valo φορούσε πολύ συχνά makeup τόσο σε συναυλίες όσο και σε βίντεο, ο ίδιος τα απεχθάνεται. Αδυνατεί να καταλάβει πως οι γυναίκες αντέχουν τόση ώρα με βαμμένο πρόσωπο και την ξηρότητα που προκαλεί στο δέρμα.

– Στο εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ “666 Ways To Love”, εμφανίζεται η μητέρα του Valo, Anita.

– To 2000 o 24χρονος Ville περπάτησε πάνω στο περβάζι μπαλκονιού στη Γερμανία. «Είχα αγχωθεί πολύ, αλλά τα πήγα πολύ καλά για κάποιον που έχει μεγάλη υψοφοβία». Αυτό το γεγονός στάθηκε ως αφορμή η μεγαλύτερη φινλανδική εφημερίδα να γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Απόπειρα αυτοκτονίας του Ville Valo» και φυσικά το θέμα να πάρει μεγάλη έκταση.

– Ο άλλοτε frontman των ΗΙΜ, σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως πριν το συγκρότημα με το οποίο έγινε γνωστός, τραγούδησε σε κάποια άλμπουμ των 69 Eyes.

– Το τραγούδι “Paratiisi” δεν γράφτηκε από τον Ville Valo. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φινλανδικό κομμάτι που έβαζαν οι γονείς του, όταν εκείνος ήταν ακόμα μωρό, για να σταματήσει να κλαίει.

– Ως «το πιο όμορφο τραγούδι στον κόσμο» χαρακτηρίζει ο Valo το “Sininen Uni” του Tapio Rautavaara, του Φινλανδού καλλιτέχνη που όπως αναφέρει ο VV «παρέμεινε άνθρωπος του λαού και πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».

– Τέλος, ο Ville Valo, λέει πως το τραγούδι εκείνο που του ξεκλειδώνει την καρδιά όπως κανένα άλλο και τον κάνει να κλαίει, είναι το “Love me Tender” του Elvis Presley και το χαρακτηρίζει «πιο δυναμικό και από 666 κουτάκια redbull».

Welcome to the era of VV!

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη) τον περιμένουμε σε δύο ανεπανάληπτα shows

Special guests και στις δύο συναυλίες θα είναι οι Zetra!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ | VV @ FUZZ (ΑΘΗΝΑ)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ | VV @ PRINCIPAL CLUB THEATER (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Facebook
Website
Email
Instagram
Tik Tok
Copyright © 2023 High Priority Promotions, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
High Priority Promotions
3 Eptanisou str
Athens 11257
Greece