Nick Cave solo μαζί με τον Colin Greenwood

NICK CAVE
Solo

Μαζί με τον Colin Greenwood

01-03.06.2024 | Κεντρική Σκηνή της Στέγης | 20:30

Προπώληση: Παρασκευή 12 Απριλίου 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας

«Τίποτα λιγότερο από μια πνευματική εμπειρία» – LA Magazine
«Συναρπαστικός και μαγνητικός» – Forbes
«Nick Cave + Colin Greenwood = μαγεία» – Scenestar
«Τα τραγούδια του σε καθηλώνουν, αυτό το σκηνικό αναδεικνύει τη δύναμη του στην πιο λιτή, αγνή και ακατέργαστη μορφή της.» – US Rocker
«Ένας master της τέχνης του» – Highwire Magazine

Ο Nick Cave στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με τον Colin Greenwood των Radiohead1, 2 και 3 Ιουνίου. Ο Nick Cave επιστρέφει στην Αθήνα για μια σειρά σπάνιων σόλο εμφανίσεων με τον ίδιο στο πιάνο και τον Colin Greenwood των Radiohead στο μπάσο. Οι εμφανίσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της sold-out περιοδείας σε ΗΠΑ και Αυστραλία, όπου Cave και Greenwood αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς, με καθηλωτικές ερμηνείες τραγουδιών από την πολυετή δισκογραφία του Κέιβ.

«Ανυπομονώ να δώσω αυτή την ξεχωριστή συναυλία, συνοδευόμενος από τον σπουδαίο Colin Greenwood. Είναι τιμή μου να μοιράζομαι με το κοινό τα τραγούδια κατ’ αυτόν τον τρόπο – απογυμνωμένα και απέριττα, αποκαλύπτοντας έτσι την ουσιαστική τους φύση». – Nick Cave

H καλλιτεχνική πορεία του Nick Cave, της ψυχής της θρυλικής του μπάντας των Bad Seeds, εκτείνεται σε περισσότερα από 40 χρόνια με τον ίδιο να έχει καταπιαστεί παράλληλα με πολλά διαφορετικά πράγματα πέρα από τη μουσική και τη σύνθεση, πλαισιώνοντας το βιογραφικό του και με άλλες ιδιότητες – του ηθοποιού, του συγγραφέα βιβλίων και σεναρίων για κινηματογραφικές ταινίες, του συντάκτη της εβδομαδιαίας, διαδραστικής πλατφόρμας “The Red Hand Files” και, πιο πρόσφατα, του κεραμίστα.

Ο Colin Greenwood από την Οξφόρδη της Αγγλίας παίζει μπάσο στους Radiohead από την ίδρυσή τους το 1985. Οι Radiohead με πωλήσεις πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, έχουν πολλές τιμητικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους, ξεχωρίζουν τα έξι βραβεία Grammy, τα τέσσερα βραβεία Ivor Novello και η ένταξή τους στο Rock and Roll Hall of Fame. Το άλμπουμ τους, “OK Computer” (1997), περιλαμβάνεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Εκτός των Radiohead, ο Colin Greenwood είναι συγγραφέας και φωτογράφος. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα “The Guardian” και στο περιοδικό “The Spectator”, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη έκδοση του φωτογραφικού του βιβλίου, με τίτλο “How To Disappear – A Portrait of Radiohead”, στο οποίο αποτυπώνει τη ζωή του με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ τόσο στο στούντιο όσο και στις περιοδείες τους.

Τρεις νύχτες που θα θυμόμαστε. Into their arms. Στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Φωτογραφία: Sacha Lecca

Πληροφορίες 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Κεντρική Σκηνή
NICK CAVE Solo
Μαζί με τον Colin Greenwood
1, 2, 3 Ιουνίου 2024

Οι πόρτες ανοίγουν 20:30
Έναρξη: 21:00

Προπώληση: Παρασκευή 12 Απριλίου 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας
Περιορισμένος αριθμός θέσεων – έως 2 εισιτήρια για κάθε αγοραστή