High voltage rock ‘n’ roll από τους Truckfighters

Τα live στο An Club έχουν πάντα ειδική βαρύτητα. Έχει κάτι το ξεχωριστό αυτό το υπόγειο. Τι κι αν δεν είναι πολύ άνετο, τι κι αν πνιγόμαστε από την κάπνα, τι κι αν έχει μικρό και χαμηλοτάβανο stage; Ο τρόπος που είναι στημένος ο χώρος και φέρνει ουσιαστικά τη μπάντα μέσα στο κοινό, δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις. Πόσο μάλλον όταν εκεί παίζει μια μπάντα-δυναμίτης, όπως οι Truckfighters!

 

 

Την αρχή, και μάλιστα στην ώρα τους, έκαναν οι Potergeist. Ο ήχος τους πηγάζει, κυρίως, από αμερικάνικες επιρροές, όπου Pantera και Alice in Chains ήταν οι πιο εμφανείς. Το αθηναϊκό σχήμα έχει πολλές εμπειρίες, και δισκογραφικά αλλά και συναυλιακά, και αυτό φάνηκε στη σκηνή του An. Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και εκείνοι το αντέμειψαν με ένα μεστό set των σχεδόν 50 λεπτών. Πολύ σωστό και δεμένο παίξιμο, ωραίες κιθάρες και στιβαρό rhythm section, ό,τι έπρεπε αρχή!

 

 

Το An είχε ήδη γεμίσει στο set των Potergeist και ετοιμάστηκε να υποδεχθεί τους Truckfighters, μετά από αρκετά χρόνια. Το 2015 ήταν headliners στο φεστιβάλ του Los Almiros, και από τότε θυμάμαι την συγκλονιστική ενέργεια της μπάντας στη σκηνή και ιδιαίτερα εκείνη του κιθαρίστα τους, Dango.

 

 

Αυτή η ένταση και η ενέργεια φάνηκε με το που πάτησαν το πόδι τους στο stage, ξεσήκωσε τον κόσμο και έκαψε δύο (τουλάχιστον) ενισχυτές! Ένα δαιμονισμένο set που έμοιαζε σαν να είσαι σε roller coaster. Με τον Dango να μη σταματάει να χτυπιέται και να κάνει φιγούρες στη σκηνή -ακόμα και στριμωγμένος. Μαζί με τον Ozo έκαναν τα πάντα για να ξεσηκωθεί ακόμα περισσότερο το κοινό, κι εκείνο διψασμένο για τους Truckfighters δε σταμάτησε να δίνει παλμό.

Οι Truckfighters ως τρίο καταφέρνουν κάτι που ακόμα και μπάντες με περισσότερες κιθάρες δεν καταφέρνουν. Βγάζουν όγκο στον ήχο τους και δυναμικές, ενώ ταυτόχρονα δεν χάνεται τίποτα από τη σκηνική τους παρουσία-σήμα κατατεθέν της μπάντας.

 

 

Τα τεχνικά προβλήματα ήταν αρκετά, τόσο με τους ενισχυτές όσο και με τον ήχο, αφού μετά βίας ακούγαμε τα φωνητικά -ειδικά του Ozo. Όλα όμως ξεπεράστηκαν. Οι τεχνικοί ήταν ικανότατοι και, φυσικά, υπήρχε τεράστια θέληση από τη μπάντα αλλά και από όλους όσοι ήμασταν μέσα στο An να μη χαλάσει τίποτα αυτή τη βραδιά! Χαλούσε ενισχυτής; Η μπάντα τζάμαρε με τον κόσμο να ξεσηκώνεται. Δεν ακούγονταν τα φωνητικά; Έτσι και αλλιώς ο κόσμος τραγουδούσε πιο δυνατά!

Τίποτα δε μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στους Truckfighters, αφού τα ισοπέδωσαν όλα στο An.

 

Κείμενο : Μιχάλης Κανάκης 

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού