Οι πύρινοι Rammstein για δεύτερη φορά στην Ελλάδα

Άναψαν την ολυμπιακή φλόγα στο ΟΑΚΑ

Το φεστιβαλικό καλοκαίρι ξεκίνησε δυναμικά με ένα από τα μεγαλύτερα και πραγματικά ασύγκριτα shows που γίνονται παγκοσμίως,το live των Rammstein. Στο ΟΑΚΑ έγιναν σχεδόν τα πάντα: φωτιές (sic),σαπουνάδες, βαρκάδες, dj -λίκι, industrial metal αλλά και λίγο μπιτάκι. Οι Rammstein ήταν πάντα τρολάδες,πολύ πριν το τρόλινγκ γίνει τάση,γι αυτό και πριν λίγες ώρες,ανέβασαν ποστΑΡΑ όπου έγραφαν “έτσι μοιάζει η Ολυμπιακή φλόγα αλά Rammstein”. Έκτακτοι.

 

 

Tο setlist γνωστό και διαλεχτό (το βρίσκεται εδώ), δεν έλειψαν τα αγαπημένα Ich will, Mein Herz Brennt, Sonne, Pussy, Rammstein, και στο Du Hast ακούσαμε singalong απ’ όλο το στάδιο. Έλειψε το Fire Frei!, γιατί να μην το παίζουν άραγε;

Μεγάλη στιγμή του live της Πέμπτης ήταν το Engel. Εκτός του ότι είναι από τα πιο ωραία hit τους, αυτή τη φορά το τραγούδησαν μόνο με πιάνο, μαζί με τις Abélard που εμφανίστηκαν ως support, και μάλιστα αλλάζοντας stage και πηγαίνοντας στη μέση του σταδίου. Πολύ ιδιαίτερο ενσταντανέ, έμοιαζε σαν ύμνος -γιατί όχι;- σε όλους τους νεκρούς που τους ονομάζουμε “αγγέλους”, λες και χρωστούσαν τον θάνατό τους στην ανθρωπότητα,ας πούμε.

 

 

Το ΟΑΚΑ είχε σχεδόν το διπλάσιο κοινό από την προηγούμενη συναυλία τους στο Terra Vibe (περίπου 30.000), με τη την αρένα γεμάτη και τις κερκίδες με αρκετούς θεατές. Μικρά φάουλ στην διοργάνωση, όπως ότι δεν είχε φαγητό για όσους ήταν στις κερκίδες, φαίνεται ότι θα βελτιωθούν, μιας και όλη η παραγωγή ήταν πολύ ικανοποιητική για όλους και εμφανώς καλύτερη από πέρυσι. Αναμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα!

 

 

Φωτογραφίες : Olaf Heine, Jens Koch