ΑΝΟΗΝΙ press conference minutes

« Η Τέχνη είναι επικοινωνία και κοινότητα »  
Την Τρίτη 11 Ιουνίου, δύο μόλις ημέρες πριν την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στο Ηρώδειο, μία από τις πιο επιδραστικές, τολμηρές και με ουσιαστικό λόγο καλλιτέχνιδες του καιρού μας,

η ΑΝΟΗΝΙ

υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο της, κάτω από την Ακρόπολη.

Αυτή θα είναι μία μοναδική στο είδος της συναυλία και είμαστε τυχεροί που θα παρουσιαστεί φέτος στο Ωδείο Ηρωδου Αττικού στο πλαίσιο του Athens Epidaurus Festival.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και με μεγάλη εγκαρδιότητα είπε ανάμεσα στα άλλα:
Νιώθω πολύ χαρούμενη και έχω και λίγη αγωνία που θα δώσω αυτήν τη συναυλία της κάτω από την Ακρόπολη, στο Ηρώδειο και νομίζω ότι δεν έχω κάνει κάτι τόσο σημαντικό ώστε να μου αξίζει αυτή η τιμή, αλλά την Πέμπτη το βράδυ  θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για αυτήν τη ξεχωριστή εμφάνιση. Περιμένω αυτήν τη βραδιά με ανυπομονησία.
Η διαδικασία της τέχνης είναι να παράγει επικοινωνία μέσα σε μία κοινότητα. Πιστεύω στα κυκλικά συστήματα και όχι στα ιεραρχικά – στα κυκλικά όπου ο λόγος του καθενός είναι ισότιμος με του άλλου. Έτσι δημιουργείται ένα πεδίο διάδρασης και επικοινωνίας ανάμεσα σε όλους εμάς. Ο στόχος τελικά είναι να βρεθούμε να μιλήσουμε και να προσφέρουμε ο ένας στην άλλον, από όποιο σημείο και αν ξεκινάμε.Σε ερώτηση που της έγινε πως η τέχνη μπορεί να αλληλεπιδράσει στα σημαντικά ζητήματα του καιρού μας, απάντησε ότι πολλοί πιστεύουν, αποφεύγοντας την πραγματικότητα, ότι τα χειρότερα θα έρθουν μετά. Σε αυτό το πνεύμα προσπαθούν να πάρουν ότι προλαβαίνουν τώρα, γιατί θεωρούν ότι όταν έρθουν τα χειρότερα, θα έχουν πεθάνει. Τα χειρότερα όμως είναι ήδη εδώ!

Μέχρι το τέλος του αιώνα το 50% των ειδών ζωής θα έχει χαθεί από τον πλανήτη. Αυτό είναι τραγικό αλλά μη αναστρέψιμο δυστυχώς. Εμείς μπορούμε να πάρουμε μία βαθιά ανάσα, να το κατανοήσουμε πραγματικά, και να περισώσουμε μέσα από την τέχνη και τις δράσεις μας ότι μπορούμε.

Σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση της με την Diamanda Galás, η Anohni απάντησε ότι την εκτιμά πάρα πολύ και τη θαυμάζει για τη στάση της στη ζωή. Είναι μία από τους μέντορες της και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες αυτήν τη στιγμή στην Αμερική που λένε την αλήθεια, που επιμένουν στην αλήθεια κι ας πληρώνουν το τίμημα. Και παρότι  η Diamanda Galás είναι και σκληρή σαν χαρακτήρας, με όσες τραγωδίες της έχουν συμβεί στη ζωή, είναι ταυτόχρονα αυθεντική και ειλικρινής πρώτα από όλα.

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τη σχέση της με τον Lou Reed απάντησε ότι εκείνος ήταν μεγάλη έμπνευση και στήριξη για εκείνη και την ώθησε να εκφραστεί τόσο σε σχέση με την ταυτότητα της όσο και καλλιτεχνικά και ενώ ήταν ένας περίπλοκος χαρακτήρας ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος ζεστός, εγκάρδιος που είχε χιούμορ και του οφείλει πολλά.

Αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να είναι η θρυλική Marina Abramovic αυτή που θα προλογίσει αυτήν την πραγματικά μοναδική παράσταση! Είναι καλές φίλες και μιας και η Abramovic θα ερχόταν στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συναυλία, η Anohni, επικοινώνησε μαζί της και της ζήτησε να παρουσιάσει την πρώτη συναυλία της παγκόσμιας περιοδείας της.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι σημαίνει η αγάπη για εκείνη, απάντησε ότι η αγάπη είναι δημιουργία αλλά η αγάπη μπορεί και να μας παραπλανά.

Σημειώνουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Anohni θα εμφανισθεί ζωντανά στο κοινό μετά από 7 χρόνια απουσίας από παγκόσμιες ζωντανές περιοδείες και εμφανίσεις.

Μια «θερμή» και από καρδιάς συνέντευξη Τύπου
με όλη τη σημασία της λέξης!

Οι φωτογραφίες είναι της Nomi Ruiz | Credit: photos by Nomi Ruiz courtesy of Rebis Music c. 2024
ANOHNI
and the Johnsons
“It’s Time To Feel What’s Really Happening”
13 Ιουνίου 2024
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Παγκόσμια πρώτη στην ΑΘΗΝΑ
για μία από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας

Intro by
Marina Abramovic

Ακολουθήστε την ANOHNI
ANOHNI
Instagram | facebook | youtube | spotify | twitter

Η ANOHNI έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Μείνετε συντονισμένοι με το facebook event της συναυλίας

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων της συναυλίας της ANOHNI συνεχίζεται

Όλες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες
.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 170 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Κάτω Διάζωμα
VVIP: 170 ευρώ
VIP: 150 ευρώ
Ζώνη A: 130 ευρώ
Ζώνη B: 100 ευρώ
Ζώνη Γ: 80 ευρώ

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 70 ευρώ
Ζώνη E: 65 ευρώ
Ζώνη ΣΤ: 53 ευρώ
Ζώνη G: 40 ευρώ
ΑμεΑ: 40 ευρώ

Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 40 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 40 ευρώ. Κρατήσεις στο tameia@greekfestival.gr και στο τηλέφωνο 210 4834 913, Δε-Πα 10:00 – 17:00.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων

Δίκτυο: more.com
Τηλεφωνικά: 211 7700 000
Δίκτυο μεταπωλητών
Nova | Public | Ευριπίδης | Viva Spot Τεχνόπολης | αθηνόραμα.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Λειτουργούν στην Πλατεία Συντάγματος
This is Athens – info point Δήμου Αθηναίων
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 16:00

Στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (πώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις του ΦΑΕ)
Δευτέρα- Τρίτη – Παρασκευή: 10:30-14:30 | Πέμπτη 12:00-20:00

Τηλεφωνικό κέντρο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 18:00 | Τηλ: +30 2118008181

ONLINE Booking: www.aefestival.gr
Ταμείο Ηρωδείου: Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-18:00

Ταμείο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260: Δευτέρα-Παρασκευή: 11:00-17:00
Ταμείο Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου: Η έναρξη της λειτουργίας των εκδοτηρίων αναμένεται σύντομα

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συνιστούμε στους υποψήφιους αγοραστές να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά και μόνο από τα επίσημα σημεία πώλησης. Η παραγωγός εταιρία δεν φέρει καμία ευθύνη για εισιτήρια τα οποία έχουν προέλθει από αγορές μέσα από άλλες πλατφόρμες και για τα οποία δεν υπάρχει εγγύηση για τη γνησιότητά τους. Οι σελίδες: www.aefestival.gr και www.more.com είναι τα μοναδικά επίσημα κανάλια πώλησης εισιτηρίων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Εισιτήρια που αγοράζονται από μη εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές ή πλατφόρμες δε θα θεωρούνται έγκυρα.