Οι Offspring τα έσπασαν για άλλη μια φορά

Η πολυαναμενόμενη συναυλία των Offspring στο Release Athens Festival ήταν μια βραδιά αγνού και ανόθευτου punk rock, η κατάλληλη έναρξη για το αγαπημένο φεστιβάλ! Το live γέμισε την Πλατεία Νερού με κόσμο και άφησε την πρωτεύουσα να βουίζει με ενθουσιασμό. Η performance των Offspring ήταν η απόδειξη ότι παραμένουν ένα από τα πιο ανθεκτικές και αγαπημένες για το ελληνικό κοινό μπάντες.

To μαγικό λαρύγγι

Μείναμε άφωνοι με τη φωνητική δυναμική του Dexter Holland! Ο τύπος τραγούδησε «κασέτα» όλα τα αγαπημένα κομμάτια στο 75λεπτο set τους, με τέτοια δύναμη και ακρίβεια που εξέπληξε το κοινό. Περιμένεις ότι στα -αισίως- 60 του δεν θα τα καταφέρει και ξαφνικά ακούς “ Ηey man -you know- I’m really okay” και τρελαίνεσαι!

Τα παιχνίδια αλά stand up με τον Noodles και τα riffs του δεύτερου κρατούσαν διαρκώς το κοινό σε εγρήγορση, ενώ  o Pete Parada στα ντραμς και o Todd Morse στο μπάσο φαίνεται να κατέχουν επάξια τον ρόλο τους στην μπάντα που σημάδεψε τα μαθητικά μας χρόνια.

Come out and Play, Bad Habbit, Gotta Get Away και ένα εξαιρετικό Self Esteem για φινάλε, ήταν τα κομμάτια του Smash που μας ξεσήκωσαν. Έλειψε το Nitro; Ε ναι, όπως και το Genocide! Original Prankster και Million Miles Away από Conspiracy of One και All I Want από την αλμπουμάρα Ixnay On The Hombre και δυναμικά μπήκε η φάση του Americana με το Pretty Fly έγινε ο αναμενόμενος πανικός και για τη συνέχεια Why Don’t ypu Get a Job. Ανά διαστήματα οι Offspring έκαναν τις γνωστές παύσεις για να μιλήσουν για το κοινό, το πόσο ενθουσιώδες είναι, το ότι τραγουδούσε όλους τους στίχους και , πράγματι, ήταν από τα λίγα live που όλα ίσχυαν! Για τους μακροχρόνιους θαυμαστές, ήταν μια ευκαιρία να ξαναζήσουν τους ύμνους που καθόρισαν τη νιότη τους, ενώ οι νεότεροι πήραν μια γεύση από pure 90s punk rock.

Νωρίτερα, τα support acts έβαλαν τα δυνατά τους να αποδώσουν κάτω από τον γνωστό ήλιο που λούζει την Πλατεία Νερού. Κρατάμε το Rock n Roll Queen και το σχόλιο για τους Antifa από τους Subways, την ενέργεια των Danko Jones που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (θα θέλαμε να τους δούμε και σε χειμωνιάτικο κλειστό χώρο) και την  πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση των Overjoyed, της αθηναϊκής μπάντας που άνοιξαν το φετινό Release.

 

 

ΚείμενοΖωή Νικολάου 

Φωτογραφίες:  Overjoyed , Danko Jones & Subways   Αλεξάνδρα Κατσαρού 

Οι φωτογραφίες των Offspring από Release Athens Festival