Ο Parov Stelar έχει τα κλειδιά της πόλης

Τέταρτη φορά στο Release Festival και πολλοστή στην Αθήνα!

Η τρίτη ημέρα του Release Athens ήταν αναπάντεχα απολαυστική με δύο μεγάλες εκπλήξεις, την Jain και τους Telenova, και με τον Parov Stelar που μας επισκέπτεται πλέον περισσότερο ως φίλος παρά σαν live music act!

Η υπέροχη Jain με τις πολυπολιτισμικές καταβολές ήταν πράγματι καταπληκτική. Αν κλείσεις τα μάτια νομίζεις ότι ακούς Little Simz όταν ραπάρει. Τα ανοίγεις και τη βλέπεις εκεί φρέσκια να χορεύεις στο stage με τα ρούχα της τα γεμάτα γκλίτερ. Έχει μια τέτοια ενέργεια αυτό το πλάσμα που σε κάνει να κουνιέσαι, σε ξεσηκώνει, σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι σε συναυλία στα 16 σου. Εν τω μεταξύ ήταν ένα live ιδιαιτέρως kid friendly, με πολλά πιτσιρίκια από 6 μέχρι 16 διάσπαρτα στο χώρο. Περιμέναμε ότι θα είναι καλή αλλά μας εξέπληξε! Από το Come. Που έγραψε στα εφηβικά της χρόνια και το Makeba που σάρωσε το 2016 μέχρι το τελευταίο της Fool,  η Jain φαίνεται να διατηρεί το μοναδικό της ταλέντο και το καλλιτεχνικό της όραμα με πολιτικοποιημένους στίχους και εκρηκτική ενέργεια. Τα upbeat κομμάτια της είναι αυτά που σε κερδίζουν αλλά και οι μπαλάντες της είναι ιδιαιτέρως αισθαντικές. Μας διασκέδασε συνδυάζοντας pop με ρέγκε, electronica και αφρικανικούς ρυθμούς, παίζοντας με τις μπαγκέτες της στα βαθιά και χαρίζοντάς μας μια αίσθηση χαράς και φρεσκάδας!

Για τον Parov Stelar δεν χρειάζονται ποτέ πολλά λόγια: ένα απολαυστικό party με swing, και λίγο techno για το χθεσινό live, θα ήταν ένας σωστός και επαρκής τίτλος. Ακόμα και το κόκκινο backstage είναι ίδιο τόσα χρόνια, σαν σήμα κατατεθέν!  Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το ποτό σου και τη χθεσινή ατμόσφαιρα, που είχε λίγο κόσμο και δροσερό αεράκι. Τα υπόλοιπα τα αναλάμβαναν πάντα o Stelar και το χαρωπό παρεάκι του. Χάλκινοι κρουστοί που χρωματίζουν τα beat και δύο τραγουδιστές που μοιάζουν με entertainers που κρατούν το κοινό σε επαφή, είναι η δοκιμασμένη συνταγή που χρόνια τώρα μας ευχαριστεί κάθε φορά. Το παράπονο είναι ότι προσπαθήσαμε στα techno κομμάτια να μπουμε σε λίγο πιο σκιερά μονοπάτια αλλά τα χοροπηδήματα των κρουστών και η τραγουδίστρια αλά Dua Lipa δεν μας άφηναν! Πολλή χαρά, παιδιά! Βεβαίως, γούστα είναι αυτά, και το κοινό πέρασε πολύ καλά , ήταν εμφανές. Όσες φορές και να τον ακούσουμε live δεν θα μας απογοητεύσει, o Parov Stelar είναι εγγύηση για να παρτάρεις!

Νωρίς το απόγευμα είδαμε Telenova, που είχαμε απολαύσει ξανά τον χειμώνα. Ήταν εξαιρετικοί! Με λίγο κόσμο μέσα στο μεσημέρι, η frontwoman τα έδωσε όλα και μας άφησε να περιμένουμε την επόμενή τους εμφάνιση. “Sometimes all the noise inside my head feels like a disco” μας είπε η υπέροχη Angelina Armstrong, μας ξεσήκωσε και με μια διασκευή του Hang Up της Madonna,

Η συνέχεια του Release έρχεται με τους παλαίουρες Pulp και τους μυστήριους Smile!Θα είμαστε εκεί!

 

 

ΚείμενοΖωή Νικολάου 

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού