• Home
  • /
  • MUSIC
  • /
  • 30 Years & Counting Το MERLIN’S MUSIC BOX γιορτάζει και τα σπάει με Sound Explosion, Reverb Snatchers & Rusty Parts

30 Years & Counting Το MERLIN’S MUSIC BOX γιορτάζει και τα σπάει με Sound Explosion, Reverb Snatchers & Rusty Parts

30 Years & Counting

Το MERLIN’S MUSIC BOX

γιορτάζει και τα σπάει με

Sound Explosion, Reverb Snatchers & Rusty Parts

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019στο An Club

Το Μerlin’s Music Box επιστρέφει στην live “κοιτίδα” του, το An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια), και ξεκινώντας από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου θα γιορτάσει “ολοζώντανα” με τους φίλους του τα τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου, έντυπου τεύχους.

Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που το φανζίν MERLIN’S MUSIC BOX γεννήθηκε σε έντυπη μορφή κυκλοφορώντας 26 τεύχη από τα τέλη του 1998 μέχρι τα μέσα του 1995. Ακολούθησε μια παρατεταμένη περίοδο χειμερίας νάρκης και πριν από μερικά χρόνια οι αρχικοί συντελεστές του αποφάσισαν να το “τρέξουν” στο διαδίκτυο. Η ανταπόκριση τόσο από νέους όσο και από παλιούς φίλους υπήρξε μεγάλη και η ανανεωμένη ομάδα σκέφτηκε πως όφειλε να ευχαριστήσει τον κόσμο της με μία σειρά από συναυλίες-πάρτι, συμβολικές τους ύφους και της μουσικής κουλτούρας του περιοδικού. 

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 ένας καταιγισμός από ισοπεδωτικούς Garage ανεμοστρόβιλους θα πλήξει το κλαμπ με βασικούς αυτουργούς τους Sound Explosion που παρέα με τους Reverb Snatchers και τους Rusty Parts θα δημιουργήσουν μια πύρινη ατμόσφαιρα με απώτερο σκοπό να προκαλέσουν μεγάλες … ζημιές. Τη βραδιά θα ανοίξει στα decks ο Αντώνης Ζήβας.

Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει after show party στο Closer (Ναυαρίνου 12).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισόδου: 11€

Περιορισμένη προπώληση: 8€
Ίντριγκα
– Θεμιστοκλέους & Δερβενίων 60, Εξάρχεια

Monsterville – Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι

Closer – Ναυαρίνου 12, Κολωνάκι

The Lab – Βεΐκου 73, Κουκάκι


Οι Sound Explosion είναι ίσως η σημαντικότερη και παλαιότερη ενεργή garage μπάντα στον ελλαδικό χώρο. Σχηματίστηκαν το 1991 και αποτελούνται από τους: Γιάννη Αλεξόπουλο (φωνή, κιθάρες και φυσαρμόνικα), Δημήτριο Δημόπουλο (μπάσο και φωνητικά), Στέλιο Ασκοξυλάκη (φαρφίσα, μαράκες και φωνητικά) και Σταύρο Δακτύλα (τύμπανα και κρουστά). Στη δεκαετία του 90 εμφανίστηκαν δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως οι Fuzztones, οι Sick Rose, οι Cynics , οι Dead Moon, οι Marshmallow Overcoat (μία συναυλία του Merlin’s) κ.α. Αφήνοντας σαν παρακαταθήκη σημαντικές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, διαλύονται το 1997 αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ και στις αρχές της νέας χιλιετίας επαναδραστηριοποιούνται με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Το 2017 ηχογραφούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο The Explosive Sounds Of…” που κυκλοφορεί την άνοιξη του 2018 και γίνεται ανάρπαστος.

https://www.facebook.com/groups/105141271951/

Οι τρεις Reverb Snatchers συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017. Ο ήχος τους, εκτός από το μόνιμα μεγάλο σήμα αντήχησης που περιέχει, είναι ένα κράμα παλιομοδίτικου surf και πρωτόγονου rock ‘n’ roll, με επιρροές από τα 60’s και όχι μόνο. Το playlist τους περιλαμβάνει κυρίως διασκευές που αποκαλύπτουν και τις μουσικές εμμονές τους, ενώ ο σκοπός τους στο άμεσο μέλλον είναι να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό και να παίξουν όσο περισσότερο μπορούν την μουσική που γουστάρουν. Οι Reverb Snatchers είναι οι:  Gas “The Knife”- Guitar, Aris DonElectro – Bass & Mach0 “The Βeat Man” – Drums

https://www.facebook.com/reverbsnatchers/

Οι Rusty Parts δημιουργήθηκαν το 2015 στο υπόγειο μιας μάντρας ανταλλακτικών στην Πτολεμαΐδα με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για το psychedelic garage. Έκτοτε προβάρουν, κάνουν live και ξεσκουριάζουν όργανα και τραγούδια που αγαπούν!

Τους Rusty Parts αποτελούν οι: Misel – Vocals – Guitar, Nick – Bass, Makis – Drums & Vag – Organ

Η σελίδα του event στο facebook
https://www.facebook.com/events/221466252123961/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

merlinsmusicbox@gmail.com

Τηλέφωνο: 6973936012

Για περισσότερες πληροφορίες και videos του Merlin’s Music Box:

http://merlins.gr/

www.facebook.com/merlinsmusicbox/

www.youtube.com/user/mtzanog/

twitter.com/merlinsmusicbox

www.mixcloud.com/john-kastanaras/