Στο Terra Vibe ξανά!

Παρασκευή απόγευμα και ο κόσμος ξεκινάει να προσέρχεται στον πιο αγαπήμενο μου προορισμό για συναυλίες, το Terra Vibe. Το menu σήμερα έχει punk καθώς και metal.

Πρώτοι ανεβαίνουν στην σκηνή, και κάτω από τον καυτό ήλιο, οι HALF Gramme of SOMA. Εξαιτίας της ώρας τους πετύχαμε την ώρα που περπατούσαμε για να φτάσουμε στον χώρο. Ο ήχος από έξω ακουγόταν πολύ καλός καθώς και η σκηνική παρουσία τους ήταν πολύ δυνατή.
Συνέχεια στο απόγευμα έδωσε ο Κροταλίας. Είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια που τον είχα ακούσει με το ακουστικό σχήμα και η χθεσινή σκηνική παρουσία του ήταν όλα τα λεφτά. Ξεσήκωσε το κόσμο που βρέθηκε να χορεύει κάτω απο τον ήλιο λιώνοντας στα μπυράκια… (αν πίνετε να βάζετε άλλους να οδηγούν, μην τα λέμε κάθε φορά ε?).

Την σκυτάλη πήρανε οι post/sludge metal Allochiria. Απέχει πολύ απο τα προσωπικά μου ακούσματα για να εκφέρω άποψη αλλά σίγουρα η φωνή της τραγουδίστριας και τα βάθια screams ήταν πολύ εντυπωσιακά. Πριν τους Social Distortion στην σκηνή ανέβηκαν και οι Amenra. Οι Βέλγοι έκαναν μια επίσης πολύ ωραία εμφάνιση αλλά όπως προανέφερα, την post/sludge metal σκηνή την έμαθα χθες.

Ήταν αρχές του 1979 όταν οι Social Distortion έκαναν το πρώτο επίσημο live τους στο Cuckoo’s Nest.43 χρόνια μετά και το ελληνικό punk κοινό θα έμενε με το στόμα ανοιχτό μετά το καταιγιστικό τους live στην χωρα μας.

Η ώρα είναι περίπου 10 και 20, τα φώτα σβήνουν και στην πανω σκηνή του Τerra vibe ανεβαίνουν οι Mike Ness, Jonny “2 Bags” Wickersham, Brent Harding, David Hidalgo Jr. Η συναυλία ξεκινάει με τα Road Zombie, Bad Luck και το πολύ αγαπημένο Reach for the sky. Συνέχεια στην συναυλία με ένα όμορφο cover του Mike Ness στο τραγούδι Wicked Game με την δυσκολία του τραγουδιού να δείχνει τα θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά στην φωνή του Mike. Πολύ όμορφη έκπληξη στην setlist ήταν το Ball and chain καθώς και το 99 to Life. Για τουλάχιστον 10 χρόνια, αυτή η σύνθεση της μπάντας έχει παίξει παντού. Η χημεία που έχουν πάνω στην σκήνη είναι η εγγύηση για ένα live που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Επιστροφή για encore με Don’t Drag Me Down, Born To kill, Story of My Life και κλείσιμο με το cover του Ring of Fire.
Ένα πολύ απολαυστικό live, με λίγους -για τα δεδομενα του Terra Vibe- αλλά καλούς, καθώς όπου και αν κοίταζες έβλεπες γνώριμες φάτσες. Φυσικά και δεν έλειψαν τα καπνογόνα με την μπάντα να το διασκεδάζει.

Η υπόσχεση του Mike Ness για επιστροφή του γκρουπ στην Ελλάδα στο μέλλον, μετά την νέα τους δισκογραφική δουλειά, είναι κάτι που θα περιμένουμε με ανυπομονησία!

 

Κείμενο: Θοδωρής Μιχαλόπουλος

ΦωτογραφίεςΑλεξάνδρα Κατσαρού 

 

SOCIAL DISTORTION

AMENRA

ALLOCHIRIA

ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ

HALF GRAMME OF SOMA