Ο Τόρνος, τελευταίες παραστάσεις στο Όλβιο

Ένα έργο σαν εμπνευσμένο από το “διάφανο” “έγινε η απώλεια συνήθειά μας κι ο έρωτας μια άρρωστη κραυγή”.

 

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες στο θέατρο Όλβιο, το πανέξυπνο κείμενο του Γιάννη Κεντρωτά, η ευρηματική σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου και οι έσω-πραγματικές ερμηνείες των Ελλισσαίου Βλάχου,Τάνιας Παλαιολόγου, Σήφη Πολυζωίδη και Φοίβου Συμεωνίδη ενώνονται για το φινάλε μιας παράστασης που αξίζει να δεις.

Γεννιόμαστε,ζούμε και πεθαίνουμε σε κύκλο. Όλες οι προλαμβάνουσες της ζωής μας καταλήγουν πάντα στο να φτιάχνουν τις επιλογές μας,τα παθήματά μας,το σύνολο που ονομάζουμε άνθρωπο. Τι γίνεται όταν όλα ξεκινούν στραβά; Αλλάζεις ποτέ δρόμο; Μπορείς; Ευτυχώς η τέχνη υπάρχει για να μας δείχνει την έξοδο κινδύνου: ν’ αντέχουμε να γελάμε μέσα στα σκοτάδια που μας ξεβολεύουν. Αντί να θάψουμε τα συναισθήματα,τους κινητήρες της δράσης μας,γιατί να μην καθίσουμε μαζί τους με τσάι και συμπάθεια; 

Ο τόρνος μορφοποιεί σκληρά αντικείμενα και τα κάνει συμμετρικά ως προς τον άξονά τους. Κι ο άξονας της ύπαρξης είναι αυτό το αίσθημα στην κοιλιά που ξεχάσαμε να ακούμε. Γέλα με ειλικρίνεια και βούρκωσε με σεβασμό, απ’όλα έχει ο μπαξές. Απ’όλα έχει η ζωή.

Ο Τόρνος” ανεβαίνει για ακόμα τέσσερεις πολύτιμες φορές που δεν πρέπει να χάσεις στις 12,13,19 και 20 Φεβρουαρίου. 

Info:

Θέατρο Όλβιο

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ κ ΤΡΙΤΗ στις 21:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

​Εισιτήρια από 10€ εδώ