Johnny Carbonaras ή οι Καρμπονάρες του Γιάννη! Διαβάστε και διαλέξτε πριν τους δείτε στο SKG Fest στο Gagarin!

 

Οι Johnny Carbonaras είναι ένα ψυχεδελικό σερφοπάνκ (και όχι μόνο) συγκρότημα. Χρόνια στο κουρμπέτι, με ένα ομότιτλο πράσινο βινύλιο (s/t, LP, CD, Green Makaroni Records).

Πριν εμφανιστούν το Σάββατο στο SKG Festival, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν στο puzzlemag και φυσικά καταπώς φαίνεται, έχουμε ήδη παρασυρθεί.

Περί ονόματος.. Δεν έχετε Γιάννη, οπότε πως προκύπτουν οι καρμπονάρες του;

Υπάρχουν 2 σενάρια:

– Ο Johnny Carbonaras είναι ένα τοτέμ που με τις υπερφυσικές του δυνάμεις μας προστατεύει από την κακοκαιρία, τις κακές παρέες, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

– Ο Johnny είναι ο πρώτος drummer του συγκροτήματος που ο προπαππούς του ήταν ναύτης στην Ιταλία και πρωτομαγείρεψε καρμπονάρα πάνω σε πλοίο.

Τι εστί surf punk;

Είναι ένα είδος μουσικής το οποίο δεν είναι ούτε surf ούτε punk αλλά κάτι ανάμεσα στα δύο και κάτι έξω απ᾽ αυτά τα δύο.

Με μία αυτοοργανωμένη ευρωπαϊκή περιοδεία στην πλάτη τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι να σέρνουν το χορό και να ξεκουφαίνουν τα πλήθη. Take a look!

Πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιήσεις μια αυτό-οργανωμένη ευρωπαϊκή περιοδεία; Είστε γενικά της αυτό-οργάνωσης;

Παρ᾽όλο που μας προσέγγισαν χιλιάδες manage  (…),η απόφασή μας να οργανώσουμε ένα τέτοιο εγχείρημα μόνοι μας έγκειται στο ότι το ονειρευόμασταν για καιρό και θέλαμε οπωσδήποτε να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία. Γι αυτό αυτοοργανωθήκαμε. Ξεκινήσαμε να στέλνουμε mail παντού, σε μαγαζιά, clubs, στέκια, καταλήψεις, επικοινωνήσαμε με καλούς φίλους που ζουν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και κάπως έτσι ξεκίνησαν να κλείνουν οι πρώτες συναυλίες. Φυσικά δεχτήκαμε αρνητικές απαντήσεις από πάρα πολλά μέρη γιατί χωρίς manager/booking agents δύσκολα σε εμπιστεύονται. Παρ όλα αυτά με πολύ υπομονή και πείσμα τα καταφέραμε. Και τα περάσαμε υπέροχα.

Τι αποκομίσατε από την εμπειρία σας στα ευρωπαϊκά stage και πόσο τελικά διαφέρει η ελληνική μουσική σκηνή από αυτά;

Το tour μας έμαθε να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικούς χώρους, σε ιδανικές ή δυσμενείς συνθήκες, να λύνουμε τις όποιες διαφωνίεςέχουμε μεταξύ μας και να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό. Το συνεχές παίξιμο μας έδεσε πολύ και σε μουσικό και σε προσωπικό επίπεδο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούμε πολύ θερμή υποδοχή από το ευρωπαϊκό κοινό.

Όσο για τις διαφορές με την Ελλάδα, στην Ευρώπη ξεκινάνε οι συναυλίες  στις 8.30, δεν καπνίζουνε αλλά δεν έχουν σουβλάκια.

Στο Gagarin στις 10 Φεβρουαρίου θα παίξουν κομμάτια απ’το επερχόμενο δωδεκάιντσο single τους, που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη.

Τι καινούριο ετοιμάζετε στο νέο σας άλμπουμ;

Το νέο album περιλαμβάνει τρία ολοκαίνουρια κομμάτια τα οποία έχουν ηχογραφηθεί live στο Magnanimus Studio με ηχολήπτη το Χρήστο Μέγακαι  θα κυκλοφορήσουν σε 12ιντσο βινύλιο στο άμεσο μέλλον.

της Ζωής Νικολάου

Info:

SKG FEST

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

Underwater Chess

Μ.Α.Τ.Ε.

Alien Mustangs

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου

Μπάμπης Παπαδόπουλος (electric solo)

Psychedelic trips to death

Johnny Carbonaras

Ντίνος Σαδίκης

Gagarin 205 Live Music Space |Λιοσιών 205, Αθήνα |http://www.gagarin205.gr

Τιμή Εισιτηρίου:

Προπώληση:  10€ (ημερήσιο) – 16€ (διήμερο)

Ταμείο:  12 (ημερήσιο)

Σημεία προπώλησης:  https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin/skg-fest/

τηλεφωνικά στο: 11876, Viva Kiosk, Ευριπίδης, Seven spots, Reload, Media Markt, Τεχνόπολη.

https://www.facebook.com/events/768127083383180/