Bonnie Nettles: “Παίζει το αλάνι με τη χρυσή καρέλια,πάμε”

Οι Bonnie Nettles δεν έχουν βγάλει δίσκο αλλά στα live παίζουν μόνο δικά τους tracks. Κάνουν συναυλίες εδώ και περίπου δύο χρόνια και έχουν ήδη κάνει support στους Sonic Jesus, στους Motorama, στους Myrrors και ετοιμάζονται μετά τη σημερινή τους εμφάνιση στο Surf Art Festival, να σαπορτάρουν τους Ty Segall. Έχουν attitude φερμένο από τα 90s αλλά είναι και ρομαντικοί.

Ο Anestis, ο κιθαρίστας τους,  απαντά στις ερωτήσεις του puzzlemag.gr.. Διάβασε και πάρε τα vibes!

 

  • Ποια είναι η σχέση σας με την Bonnie Nettles?

Καμία, απλώς μας άρεσε το όνομα. Ίσως αν διαβάσεις την ιστορία της να βρείς κάποια κοινά αλλα θα πρέπει να είσαι εγώ και να έχεις πολύ φαντασία.

  • Είστε ο ορισμός του indie, από την άποψη της ανεξαρτησίας από εταιρεία.Είναι συνειδητό αυτό ή έτσι «έκατσε»; Πως νιώθετε όταν πρέπει να επικοινωνείτε οι ίδιοι τη μουσική σας;

Ισχύει καθώς δεν έχουμε όντως κάποια ομάδα ή εταιρεία από πίσω να τρέχει τα πράγματα ή την μουσική μας.Στην αρχή δεν θέλαμε να έχουμε κάποια σχέση με εταιρεία. Πλέον υπάρχει η σκέψη να δούμε και το ενδεχόμενο αυτό καθώς έχουμε φτάσει σε μια τελική ευθεία για τον πρώτο μας δίσκο και ίσως προκύψει. Είχε υπάρξει επαφή με εταιρεία απλώς δεν ήταν το κατάλληλο timing.

Το να τρέχεις τα πάντα μόνος σου γενικά είναι κουραστικό αλλά μακάρι να μας κούραζε κάθε μέρα αυτό και τίποτα άλλο. Όταν έχεις αποτέλεσμα θετικό και παίρνεις μεγάλη δόση προσωπικής ικανοποίησης, είναι όμορφο όλο αυτό.Σημαντικό για όλους τους καλλιτέχνες θεωρώ.Η μουσική μας έχει ακουστεί χωρίς κάποιο promotion και έχει πάει αρκετά καλά για τα δεδομένα αυτά.

  • Πως είναι να γίνεσαι αναγνωρίσιμη μπάντα στην Αθήνα χωρίς να έχεις βγάλει καν δίσκο και παίζοντας αποκλειστικά δικά σου κομμάτια στα live; Ποιο είναι το feeling;

Είδαμε μεγάλη ανταπόκριση στα live μας από την αρχή και πιστέψαμε ότι ήταν απλά τα πρώτα, όπου θα έρθει μέχρι και ο περιπτεράς της γειτονιάς, τύπου “παίζει το αλάνι με τη χρυσή καρέλια,πάμε”. Μετά όμως καταλάβαμε ότι όντως υπάρχει κίνηση στα live, και μας ενθουσίασε.Δεν συμφωνώ με το ότι ο δίσκος είναι απαραίτητος, και ίσως είναι πιο ρομαντικό το να πας σε ένα live επειδή κάποιος σου είπε “πάμε εκεί, θα σου αρέσει”. Πλέον κομμένα αυτά .Θα τα μαντρώσουμε όλα σε δίσκο σύντομα. Και ο δίσκος βγαίνει επειδή νιώθουμε εμείς την ανάγκη και όχι επειδή “έτσι πρέπει”.

  • Ποιο είναι το κομμάτι που θα προσθέτατε στη setlist σας και δεν θα ήταν δικό σας?

Το Kid’s Garden από BJM. Πριν κάτι μέρες συζητούσα με τον Διονύση ότι το σημείο που μπαίνουν τα πλήκτρα σε αυτό το κομμάτι είναι ο λόγος που γράφουμε μουσική (ή  έστω ένας από αυτούς).

  • Από πού εμπνέεστε για να γράψετε μουσική; Είναι περισσότερο μουσικές επιρροές και απομόνωση ή κοινωνική ζωή και προβληματισμός;

Είναι και τα δύο και πολλά ακόμα. Προς το παρόν είναι ανούσιο, να το συζητάμε. Αν φτάσουμε στο σημείο ο κόσμος να θέλει πραγματικά να μάθει,θα μάθει και τις ιστορίες πίσω απ τα κομμάτια. Τώρα είναι απλά μια τυπική ερώτηση που αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό απ’ όσο θα πίστευες.

  • Θα διαλύατε τους Bonnie στο “pic” της πορείας τους για να μην «καούν» ή είστε της άποψης ότι «πρέπει να το πηγαίνεις ως το τέρμα»;

Αν το ως κορύφωση πάρουμε ένα μεγάλο live στο Glastonburry, τότε όχι δεν θα το τελειώναμε.Τώρα αν πάμε στα ελληνικά δεδομένα και, ως κορύφωση, εννοείς μια παρουσίαση στα Mad Video Music Awards και να βρεθείς καλεσμένος στους Πρωταγωνιστές για συνέντευξη, τότε ναι θα το σπάγαμε.

  • Liam ή Noel Gallagher;

Liam.

  • Αγγλία ή Αμερική;

Αγγλία.

  • John Lennon ή Che Guevara;

Liam.

της Ζωής Νικολάου

 

info: 

Οι The Bonnie Nettles  εμφανίζονται σήμερα στο Surf Art Festival μαζί με τους  The Noise Figures

https://www.facebook.com/surfartfestival/?fref=mentions

και αύριο Σάββατο 16 Ιουνίου μαζί με Chickn ανοίγουν το live του Ty Segall στο Gagarin 205 LIve Music Space

https://www.facebook.com/events/217821018972712/