Blame Kandinsky και αλληλεγγύη στο Slap n’ Panic Fest

Παραμονές του ελληνοφρικιού, το Slap n’ Panic Fest έρχεται και πάλι στην πόλη για να μας ταρακουνήσει με..σφαλιάρα και πανικό. Ένα σκοτεινό παραμύθι που ξεκίνησε πριν χρόνια, συνεχίζει ακόμα να ξυπνάει την αθηναϊκή σιωπή, θυμίζοντας ότι το μόνο που μας μένει είναι η αλληλεγγύη. Αυτή τη φορά, η αγαπημένη διοργάνωση φιλοξενείται στο Temple Athens με τους Shadowmass, Vile Species, Blame Kandinsky, Spit the Blood, Necrochakal και DreamLongDead και προσφέρει τα έσοδα στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου “Ο Άγιος Αλέξανδρος”.

Το puzzlemag τα είπε με τους Blame Kandinsky, τους οποίους γνωρίσαμε στο Slap n’ Panic, και η κουβέντα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα από την αρχή και ως το τέλος.

-Σας γνωρίσαμε στο Slap n Panic το ’13. Μιλήστε μας λίγο για τη σχέση σας με το φεστιβάλ της σφαλιάρας και του πανικού.

Αυτή θα είναι η 3η φορά που συμμετέχουμε στο αγαπημένο αυτό φεστιβάλ καθώς ήμασταν μέρος των Lineups του 13′ όπως κ του 17′. Από το πρώτο κάλεσμα ανταποκριθήκαμε με ενθουσιασμό! Μας άρεσε πολύ η ιδέα ενός εγχειρήματος που θα συνδυάζει τον ακραίο ήχο με έναν τέτοιο ευγενή σκοπό, και φυσικά ήταν και είναι τιμή μας να είμαστε μέρος αυτού.

-Τι γνώμη έχετε για τις φιλανθρωπικές δράσεις; Συμμετέχετε σε τέτοιες εν γένει ή σας τραβάει κάτι συγκεκριμένο στο slap n panic ;

Τις θεωρούμε απαραίτητες, γι αυτό προσπαθούμε ως μπάντα αλλά και ως μονάδες να είμαστε ενεργοί σε διαφορες ανάλογες δράσεις. Ωστόσο, για το Slap n Panic τρέφουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια πρώτα λόγω της αισθητικής του, και μετά λόγω του ότι με τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια πιο ξεχωριστή σχέση με την ομάδα του SnP.

-Καινούριο άλμπουμ, καινούρια ζωή; Τι άλλαξε από το 2012 στη μουσική σας;

Στα δικά μας αυτιά τουλάχιστον, έχουν αλλάξει πολλά στην μουσική μας. Πλέον οι συνθέσεις μας αγκαλιάζουν όλο και περισσότερες από τις επιρροές μας και σε συνδυασμό με το ότι από το 2018 κι έπειτα παίζουμε ως τετράδα -πλέον υπάρχει μόνο μια κιθάρα- έχει αλλάξει αρκετά η διαδικασία της σύνθεσης, συνεπώς κι ο ήχος μας. Αυτό αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα στην τελευταία μας κυκλοφορία, Eclectic Ruiner.

-Έχουμε ξετρελαθεί με το artwork του Ruined! Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

Χαιρόμαστε πολύ γιατί και εμείς ξετρελαθήκαμε με το αποτέλεσμα! Την ιδέα την έριξε στο τραπέζι ο αγαπημένος μας φίλος Νίκος Κούρος, ακόμη και αν τότε ούτε ο ίδιος είχε εικόνα για το πού θα οδηγήσει ή για το πόσο καιρό θα πάρει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αλλά έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη συμφωνήσαμε κατευθείαν, και μετά από ένα χρόνο δουλειάς, ιδού!

-Φοράτε hardcore παλτό αλλά κάποιος θα χαρακτήριζε crossover τις δημιουργίες σας. Τελικά, τι μουσική παίζετε;

Παίζουμε τις πολλές παραλλαγές του rock, απλά όλες μαζί σε ένα κομμάτι!

-Μπορεί κάτι τόσο ακουστικά aggressive, όσο οι μουσικές σας συνθέσεις, να συνδεθεί με τον ρομαντισμό;

Ο ακραίος ήχος ανέκαθεν αποτελούσε ένα τολμηρό μονοπάτι έκφρασης στη μουσική. Είναι πάντα μια πρόκληση για εμάς να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από όποια στεγανά συνοδεύουν τις προκαθορισμένες φόρμες, ακόμα και την δική μας πεπατημένη.

Για εμάς, το ιδανικό είναι με οτιδήποτε καταπιανόμαστε να περιέχει κάπως τον ρομαντισμό, είτε ως βάση και πηγή της ανησυχίας για δημιουργία είτε ως μέρος αυτής σε δεύτερο χρόνο. Παρόλο που θα ακουστεί μάλλον οξύμωρο, δίνουμε πάντοτε περισσότερο χώρο στο συναίσθημα απ’ ό,τι στην τεχνική.

-Αν σας ζητούσαμε να τοποθετηθείτε πολιτικά,τι θα μας λέγατε;

Για εμάς σίγουρα, δεν χρειάζεται κανείς τις εκλογές για να τοποθετηθεί πολιτικά.Δεν έχει καμία σημασία.Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Θεωρούμε ότι κάθε πράξη και κάθε συμπεριφορά έχει πολιτική διάσταση. Αν στηρίζουμε κάτι φανατικά, αυτό είναι η αλληλεγγύη. Καθημερινά.

Κατά τ’ άλλα…. ένα τρία ένα δύο.

Μετά από αυτά, καταλαβαίνεις, ότι το ραντεβού είναι κλεισμένο για το πλέον αλληλέγγυο και εκκωφαντικό φεστιβάλ της Αθήνας. Slap n’ Panic  αυτήν την Παρασκευή!

 

Info:

Παρασκευή 24 Μαρτίου
Temple Athens
τιμή εισιτηρίου: 8€

Εισιτήρια πωλούνται αποκλειστικά στον χώρο διεξαγωγής.